De ondergrondse gasopslag in Grijpskerk is in 1997 in gebruik genomen. De locatie heeft een belangrijke functie voor de leveringszekerheid van gas in Nederland. Het gebruik van deze gasopslag verandert de komende jaren. Dit heeft effect op de omgeving. Aan de omgevingstafel gaan we samen met inwoners in gesprek over het gebruik en de toekomst van de gasopslagen.

Deelnemers omgevingstafel Grijpskerk

Aan de omgevingstafel van Grijpskerk zitten afvaardigingen van:
De dorpsbelangen van Grijpskerk, Pieterzijl, Niehove, Oldehove, Munnekezijl, Warfstermolen, Visvliet, Aktie ’68 (Dorpsbelangen Kommerzijl), Werkgroep NAM Niezijl, Ondernemersvereniging Grijpskerk en een direct omwonende/grondeigenaar.

De omgevingstafel is een onderdeel van het omgevingstraject. Naast de leden van de omgevingstafel, nemen ook andere partijen deel. Lees hier meer.

Bekijk alle deelnemende partijen

Praktische informatie

Onder handige informatie en veelgestelde vragen vindt u Informatie over volumegegevens, technisch-inhoudelijke achtergrondinformatie, mijnbouwactiviteiten en toezicht, metingen en rapportages

Op de website van de gemeente Westerkwartier(externe link) vindt u een overzicht van de effecten van de gaswinning uit het Groningenveld, de winning uit kleine velden en de gasopslag in Grijpskerk. Ook leest u wat u kunt doen als u schade door gaswinning heeft.

Informatie over gasopslag Grijpskerk van de RVO

Lees de verslagen

Heeft u gevonden wat u zocht?